Sunday

Coincidente?

Nu stiu daca e ceva intamplator in viata, exista tot felul de teorii despre intamplarile care au sensuri ascunse. Am ajuns, insa, la concluzia ca rar se intampla accidente prin politica. De aceea cuvantul “incident” e atat de des folosit in discursurile politicienilor.
Sa ma explic. Nu stiu daca va mai amintiti de valul de inundatii care s-a abatut peste Romania cand Alianta PNL-PD a castigat puterea. Atunci romanii, mucaliti si cinici, foloseau ca explicatie nu incalzirea globala, ci un banc despre Dumnezeu, care i-ar fi explicat Sfantului Petru “ce ii cainezi draga, pe romani? au vrut marinar? eu le dau apa”.

De cand s-a schimbat puterea, inundatiile nu mai sunt o problema, ci infractorii. Se bat demnitarii, se impusca cetatenii, se sparg banci cu pistoalele fluturand… Nu cred ca presa este de vina, asa cum spun altii. Ziarele scriu despre ce se intampla. Iar in ultimele luni e ca in vestul sabatic: se trage. Bataia de la mall-ul din Drumul Taberei este demna de filmele cu karate. Un interlop, campion la lupte, cu legitimatie de politist, impreuna cu “clanul” sau s-a batut ca in filme cu o trupa de la o firma de paza. Ceva nu e in regula. Nu tin partea nimanui, dar nu se poate sa asisti la o asemenea desfasurare de forte si sa nu te intrebi ce mama dracului se intampla in tara asta?

De unde au membrii de partid atata nebunie incat sa scoata pistoalele ca sa obtina voturi? De unde a venit moda asta cu infractorii anchetati in libertate? Judecatorii sunt sanatosi la minte? Nu am mai auzit cuvantul “clan” de ani buni. Camatarie, taxe de protectie, uz de arma? Unde e politia? Pana mai acum cateva luni nu se tragea in strada mare. Ce s-a schimbat?

Au primit vreun semnal ca e liber, cumva? Cum sa te duci in sat si sa tragi in oameni sa iti voteze candidatul? Cum sa impusti oamenii pe strada si instanta sa te faca pierdut? Cum sa te incaieri in mall si a doua zi sa pleci acasa? Nu vi se pare ca ceva pute?

S-au furat arme de la MAPN. Urmeaza sa fure masinile politiei, cred. Dar tot nu cred in coincidente…

Si cand sa inchid laptopul sa ma apuc de alte lucruri, vad la Antena cum un sofer a ramas fara acte, pentru ca politistul care il legitima a plecat dupa coloana premierului si l-a lasat cu ochii in soare pe cetateanul care plateste impozitele alea din care politistului i se da salariul. Sau poate la circulatie plateste Guvernul salariile din fondul de rezerva, de aia infractorii umbla liberi iar cetateanul de rand ramane fara acte….