Wednesday

Curtile scolilor, specie pe cale de disparitie?

Curtile scolilor, specie pe cale de disparitie?

Aproape 90% din terenurile scolare din Capitala sunt revendicate.

In consecinta, copiii din Bucuresti sunt in fata situatiei de a isi petrece recreatiile nu in curtile scolilor, deoarece acestea sunt pe duca, ci pe culoarele scolii, pe trotuare sau printre masini. De ce? Pentru ca cei care si-au recuperat terenurile au inceput deja sa construiasca, ajungandu-se in anumite cazuri din Bucuresti la blocarea accesului in scoala.

Exista cateva situatii si in sectorul 6. Avem scoala generala nr. 59, unde sunt ceruti 220 mp, si gradinita 195, unde sunt solicitati spre restituire 3700 mp. Ambele solicitari au fost validate de dispozitii de punere in posesie emise de Primaria Generala, insa municipalitatea nu are competenta in acest domeniu. Ambele hotarari sunt, in consecinta, nule.

In cazul scolii generale 160, exista o cerere de restituire in natura a aproape 1000 mp.

Pe scurt, avem trei institutii de invatamant preuniversitar aflate in prag de a ramane fara spatiul necesar unei bune desfasurari a activitatii. Eu am incercat sa fac lumina in aceste probleme. Am trimis adrese Primariei Generale, care a emis hotarari fara a avea competenta, dar nu am primit inca nici un raspuns. Am trimis si Secretariatului General al fostului Guvern o intrebare, Executivul explicand ca in nici una din hotararile de Guvern emise anul trecut nu sunt pomenite terenurile din sectorul nostru.

Pana se clarifica lucrurile cu institutiile care inca pastreaza tacerea, vreau sa va intreb pe dumneavoastra ce parere aveti.

Care este opinia bucuresteanului despre retrocedarea terenurilor scolare?

Cum vedeti rezolvarea acestei probleme?