Wednesday

Disciplina sau teroare?

Ma gandeam azi de dimineata daca comportamentul politicienilor puterii se inscrie intr-o linie a disciplinei de partid sau este doar o reactie a unor oameni carora organic le este frica.Citeam ieri despre propunerile nastrusnice ale ministrului de finante, care intentiona sa impoziteze pensiile. 

Pana seara, gestionarul portofoliului finantelor s-a razgandit si a si anuntat ca renunta la idee. Nu spun ca ideea in sine ar fi fost buna sau nu, dar orice fel de masura care implica banii publici ar trebui macar discutata. Ei bine, nu. La PDL nu se poarta discutiile. Procesul razgandirii bruste a ministrului cu idei crete s-a soldat inclusiv cu amenintarea ca isi va pierde postul. De unde intreb: e disciplina aici, sau pur si simplu undeva, in spatele perdelelor de la sediul central al PDL, troneaza un buzdugan care ii va face terci pe oricare dintre politicienii care deranjeaza?

In aceeasi situatie neplacuta este si ministrul invatamantului, care se gandise sa faca economie la buget taind din alocatii, si el este amenintat cu remanierea. Presupun ca urmatoarea pe lista disciplinarii cu forta e Roberta Anastase, care a esuat ieri in a infiinta comisia care sa modifice constitutia. Misto disciplina. Curat democratie, coane Iancule!