Thursday

Elena Udrea s-a certat cu „vasnica” gramatica

Azi Guvernul isi asuma raspunderea de doua ori pe cele doua legi ale austeritatii, iar opozitia mai are nevoie de 19 voturi pentru motiunea de cenzura. Ieri, ministrii PDL s-au adunat la Snagov sa ia lumina de la presedinte. Acesta, din motive de austeritate, a venit sa le dea binecuvantarea asumarii intr-o Dacie. Aparentele de om sarac si cinstit au fost salvate. Sa vedem daca se salveaza si Guvernul de furia sindicatelor care anunta mare miting la momentul taierii tuturor lefurilor prin asumare guvernamentala. Ca de pensii, ce sa mai zic…

In acest context, Elena Udrea s-a produs in scris, pe al sau blog. Si zice dansa ca vinovata pentru criza actuala este, si citez, “vasnica” guvernare a PNL.

Mda. Inainte de a ne lansa in vreo dezbatere, sa redau citatul complet:

“Atunci, in vasnica guvernare PNL sustinuta pe sest din Parlament de PSD, s-au dat peste 20 de ordonante de urgenta pentru mariri de salarii, romanii fiind amagiti cu iluzia unor venituri fara acoperire economica. Ineptiile economice si plata pe care guvernul Tariceanu a dat-o PSD pentru sprijinul parlamentar, au dus la situatia dramatica in care dupa ani de zile de crestere economica, Romania a intrat in plina criza cu bugetul golit, PNL si PSD irosind pe pomeni si ciubucuri electorale 3 miliarde de euro, bani de investitii”.

Tin sa reamintesc blondei ministre ca nu PNL, ci PDL a facut guvern cu PSD-ul ala rau care a papat miliardele. Guvern facut de Traian Basescu. Guvern in care si dansa a fost tot ministru. Tot al turismului, mandat primit de la PDL, partid care promitea in campania din 2008 ca va dubla toate veniturile posibile. Dar acum nu mai conteaza ce au promis, ca in prag de asumare guvernamentala nu guvernul e vinovat. Ci vasnica guvernare anterioara. Ei bine, cuvantul vasnic nu apare in evidentele academiei. Exista insa cuvantul vajnic. Pentru detalii, aici.

Nasoala treaba cu gramatica la guvernarea tuturor “succesurilor”.