Wednesday

Cand dracu’ n-are ce face, isi cantareste coada

Pedelistii exceleaza in domeniul inovatiilor care sa le aduca profit lor si acolitilor lor. De cand s-a cocotat zeus pe fotel la Cotroceni, nu fac altceva decat sa gaseasca variante de a se imbogati din banii romanilor. Ultima gaselnita pe care au pus ochii sunt banii bucurestenilor. Desi la ministerul dezvoltarii duduia Nutzi blagosloveste toata suflarea pedelista cu banuti frumosi, sa dea primarii pdl bine la popor, pare-se ca nu sunt suficienti.

Firmele ce capuseaza bugetul bucurestean, cultivate de Basescu din primul mandat de primar si lasate mostenire la coada la licitatii, nu sunt multumite de mersul lucuruilor. De altfel, dupa ce ai facut milioane de euro din contracte cu statul, e greu sa accepti criza economica. Dar, ca orice oameni cu relatii, acolitii democrat liberalilor au gasit o solutie pentru a depasi criza: sa isi infiga degetelele in miliardul de euro din bugetul bucurestean fara a fi deranjati. Si anume sa se desfiinteze sectoarelor capitalei, reducand calitatea de ordonator de credite la o singura masa, aceea a primariei generale. Mai multe date, aici.

Ce mai tura-vura, ca sa nu mai ramaie repetenti si anul acesta, pedelistii s-au gandit sa sfideze ideile de descentralizare, transparenta si eficienta, si sa desfiinteze primariile de sector. De ce? in primul rand ca sunt prea multe, deci nu sunt toate controlate de pdl, deci nu isi pot face baietii destepti mendrele peste tot.

Dar ce se intampla daca nu ar mai exista cele 6 primarii? ei, atunci e o alta poveste. ar exista doar consiliul general al municipiului, unde pdl are majoritate, deci poate sa imparta toti banii cum pofteste. Curat murdar, cum zicea Caragiale, insa pedelistii nu au probleme cu morala.  Nu au, dupa cum se vede, nici o problema ca dau peste cap principiul descentralizarii administratiei publice, ca anuleaza orice forma de transparenta institutionala la nivel de conducerea a Bucurestiului si ca nu fac decat sa stimuleze coruptia. Caci nu-s orice corupti, ci aceia care trebuie, ca nu sunt ai nostri si nici ai urmasilor nostri, ci ai lui Traian Basescu. Si ce daca sunt jefuiti de taxe si impozite milioane de bucuresteni? Sa fie Zeus multumit ca oamenii lui au ce contracte roade, ca la asta se reduce politica pdl.