Wednesday

Marijuana ucide (doar politic)

Nu, nu ma refer la potentialul distrugator al consumului de marijuana, care oricum este nul, ci la fumul de iarba pe care l-a suflat strategic Basescu in nasul liberaliilor si cu care acestia acum se inneaca.
O analiza mai atenta expune prostia din spatele atacuriilor liberale asupra raportului comisiei prezidentiale care cere legalizarea droguriilor si a prostitutiei.

Pai sa vedem despre ce se vorbea in media inainte de jointul prezidential? Criza feroviara, greva magistratiilor, cum banii de la FMI ajung pana la Craciun si mai departe pauza, cum crima organizata face ravagii in Romania. Toate aceste subiecte sunt defavorabile lui Basescu si lui Geoana intr-o masura. Acum despre ce se vorbeste? Iarba si curve. Pe aceste subiecte si-a bagat Basescu fiica in Parlamentul European, si tot pe acest subiect s-a creat un backlash enorm impotriva lui Crin Antonescu. S-au vazut rezultatele: Eba in Europarlament, PNL la 14,5%.

Nu mai mentionez cati tineri — o tinta electorala a sa — antagonizeaza Antonescu si Orban prin aceasta pozitie (se fumeaza mai multa iarba in Romania decat isi imagineaza vreunul). Si nici nu o sa mai trec peste argumentele de natura economica pentru legalizarea droguriilor si a prostitutiei. Antonescu incearca sa apeleze si la acest public educat care intelege aceste fenomene prin mesajul sau economic neoliberal.

Ceea ce trebuia sa faca liberalii era sa taca. Daca erau intrebati de droguri trebuiau sa spuna ca ei nu discuta astfel de diversiuni, si sa spuna ca Basescu defapt nu va legaliza droguriile si nici prostitutia, aceasta promisiune fiind o vrajeala electorala. Astfel se incerca atragerea in discutie a mesajelor mai sus discutate neconveniente lui Basescu cat si supralicitarea chestiunii de droguri;  daca Basescu chiar ar fi vrut acel electorat care sustine legalizarea droguriilor, atunci Basescu ar fi trebuit sa spuna clar si raspicat ca vrea droguri legale — si sa sufere consecintele politice. In prezent, Basescu joaca un dublu joc, prezentandu-se si pentru si contra in acelasi timp. Iar Basescu joaca asa nu pentru ca este destept, ci pentru ca ceilalti il lasa.