Tuesday

Romanii, evaluati ca Daciile

Se spune despre romani ca toti se pricep la fotbal si la politica. Ei bine, uite ca si altii au micile lor manii. De exemplu, evalueaza lumea in calitate auto.

Seful misiunii Fondului Monetar International la Bucuresti, Jeffrey Franks, omul de care depinde viitorul economiei romanesti, cum il defineste Ziarul Financiar, a explicat situatia Romaniei ca la targul de masini:

“Romania nu isi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia”, a explicat, mai mult decat plastic, seful misiunii FMI, vorbind despre cat poate statul roman sa cheltuiasca pentru sectorul public.

“Daca as putea sa folosesc o analogie, in familia mea de exemplu, daca as vrea sa cumpar un Mercedes, dar nu mi-as putea permite decat o Dacie, atunci mi-as cumpara o Dacie. Romania nu isi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia”, a declarat public Franks.

Morala: dl. Jeffrey Franks nu cunoasteti proverbul romanesc “sunt prea sarac sa-mi cumpar un lucur iefin” asa ca mai usor cu luxul la buget…………….!