Thursday

Triplarea taxei de parcare

Este adevarat, cuvantul “triplare” asezat langa o taxa suna inspaimantator, mai ales in contextul actual, cand totul se scumpeste si banii par ca nu mai sunt. Triplarea taxei pentru locurile de parcare este o sintagma care suna, recunosc, apocaliptic,
o data pentru ca vorbim despre bani si, a doua oara, ca vorbim despre locurile de parcare, care sunt o problema in Capitala. Insa haideti sa fim corecti. Putine asa cum sunt, locurile de parcare costa, pe an, maximum 164,25 lei!

In zona fiscala D, taxa de parcare anuala este de 109,5  lei fata de 36,5 lei anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de trei ori. In zona C cresterea este 2,7 ori de la 47,45 la 127,75 lei, in zona B de 2,5 ori de la 58,4 la 146, iar in zona A de 2,15 ori de la 76,54 lei la 164,25 lei pe an. Asta este decizia CGMB pentru taxa pe 2010.

Haideti insa sa ne mai uitam putin la sume. Daca un loc de parcare costa anul trecut 37 lei, acum costa 100 de lei. Adica, pe luna, sub 1 leu. Cea mai mare taxa este de 165 de lei pe an – echivalentul a circa 13 lei pe luna.

Oameni buni, haideti sa facem un calcul estimativ: un pachet de tigari e pe la 10 lei acum si creste. Un pachet de tigari pe zi, inseamna 300 de lei pe luna. In comparatie cu “infernala” triplare a taxei, este clar ce vreau sa spun, nu?

Taxa s-a intreit, dar ramane modica. Suma pe care o cere administratia celor care au locuri de parcare nu este decat de cativa lei pe luna. Bani care oricum nu sunt destui pentru cat are nevoie Primaria pentru a construi alte locuri de parcare. Cei circa 100 de lei pe care contribuabilul ii da anual ADP-ului nu-s zdrobitori pentru buzunarul soferilor si, cu sinceritate va spun, nu sunt suficienti nici asa, triplati, pentru a investi in noi locuri de parcare.