Tuesday

Actiunea Antonescu - mai bine tarziu decat niciodata

Bomboana zilei mi-a venit de la Crin Antonescu. Astazi, campania lui Crin Antonescu a lansat ‘Actiunea Antonescu,’ o operatiune de finantare a campaniei prezidentiale prin contributiile simpatizantiilor. Este o idee excelenta pe care, de altfel, am lansat-o in iulie
pe www.liberalii1.ro. (click aici pentru linkul direct la articol, dar cere autentificare). Ideea mea se baza pe strangerea fonduriilor online si nu prin SMS. Admit, ideea strangerii prin SMS este mai buna datorita usurintei de donare si raspandirii telefoniei mobile in Romania. Insa, mentin ca ar trebui adaugata si o componenta online demersului pentru cei ce folosesc telefon mobil cu cartela si pentru care din cate am inteles astfel de donatii consuma foarte mult credit si pentru cei din strainatate care nu pot dona prin comapnia lor de telefonie mobila. Iata un fragment din ce am scris atunci, pentru cei ce nu au cont pe liberalii1.ro:

    In politica, banii pot fi un lant de fier sau o sursa de libertate. Daca fonduriile de campanie vin de la anumite grupuri de interes restranse, atunci politicianul in cauza este in mare parte sclavul finantatoriilor. Daca insa banii provin de la o patura larga de contribuabili mici si medii cu o orientare ideologica similara, atunci politicanul este liber sa lupte pentru principiile intru care a fost ales.

    Crin Antonescu este tipul de politician care datorita calitatiilor sale oratorice si abilitatii sale de a inspira (cum a facut-o la Congres si inca ar mai putea sa o faca) poate atrage donatii de la o baza mare de oameni care sa includa oameni din orice categorie sociala. De aceea, ca sustinator al demersului liberal, propun crearea unei infrastructuri de a strange fonduri direct de la cetatean pentru campania prezidentiala.

Ma bucur ca in sfarsit PNL a vazut lumina argumentelor de mai sus. Dar daca se apucau de aceasta operatiune in vara, cand eu scrisesem acel articol, acum probabil ar fi avut 50.000 de Euro extra in banca.