Sunday

De ce suntem noi perfecti?

Modestie? Sa nu exageram. Cand unii ajung la guvernare, se duce naibii modestia. Si vine perfectiunea. Nu oricum, ci de la Palatul Victoria. Purtatorul perfectiunii si a mesajului acestuia este insusi prim-ministrul Emil Boc. Ia uite ce declara aseara:”nu am facut greseli, intr-o perioada de criza si in contextul international nefavorabil”! In fata unei asemenea afirmatii, plenar suficiente, ce poti sa mai zici?

Omul are si argumente sa se laude pe la televiziuni (am constatat ca are o predilectie catre B1 TV, poate ii place decorul..). 1. Cica avem cel mai bun acord cu FMI din instoria tarii. 2. Se vor mari salariile si pensiile. Premierul nu a precizat cand. Il credem pe cuvant. 3. Legea salarizarii unitare, e pe vine. Trebuie armonizata cu prevederile Uniunii. Avea un termen prin 2012. Mai sa se termine guvernarea, pana se uniformizeaza salariile, dar sa zicem ca merge si asta. 4. Impozitul forfetar. Oameni buni, ati inteles gresit, e de fapt un impozit minim, care nu s-ar cumula cu cota unica. Dimpotriva, spune premierul, costul se reduce. Aici m-a pierdut, dar nu sunt specialist. Dar tot imi pute ceva: cum unui impozit caruia ii adaugi un alt impozit da o chestie mai mica decat cea de la care am plecat???

E clar. Guvernarea e perfecta. Intr-atat de perfecta incat si matematicile s-au dres in conformitate cu nevoile primul ministru, care este, evident, perfect. Perfect penibil…